Traditioner

I Minimax har vi skabt nogle traditioner, der betyder meget for os.

Fødselsdag

Vi fejrer altid barnet, når det har fødselsdag, oftest til formiddagssamling, hvor vi tænder lys og synger fødselsdagssang. Det er frivilligt, om I som forældre har lyst til at deltage. Hvis I påtænker at barnet skal dele ud opfordrer vi til noget sundt eks. boller eller frugt. Vil I gerne fejre det hjemme hos jer, kommer vi gerne med en lille gruppe børn, hvis det er muligt mht. logistik.

Vi fejrer Minimax' fødselsdag den 1. april. Dette bliver som regel markeret med sang og lidt lækkert frugt el.lign. og forældre kaffe.

Fastelavn

Til fastelavn inviterer vi til bedsteforældredag, hvor vi hygger, drikker kaffe, synger og klipper pynt til fastelavnsris. Børn og personale er denne dag klædt ud.

Påske

Når vi nærmer os påske, laver vi forskelligt kreativt påskeklip, som vi hænger op på stuen. Er vi heldige, får vi også besøg af påskeharen.

Store Plantedag

Vi afholder Store Plantedag i maj/juni, hvor hvert barn har en plante/blomst med, som vi sammen planter og ude i krukker, til stor fornøjelse for os alle sammen hele sommeren.

Skt. Hans

Hvert år til Skt. Hans tænder vi bål på legepladsen. Vi samles og synger sange, inden vi spiser stegte pølser, brød og grønt.

Sommerfest

Vi holder en årlig sommerfest i juni på vores legeplads, hvor børn, forældre og personale mødes til kaffe/te og hjemmebragt mad, som sættes på et ta' selv bord. Vi har ofte små aktiviteter, som f.eks. sæbeboler, musik og ansigtsmaling, som man kan hygge sig med sammen med sit barn denne dag.

Jul

Julemåneden står i hyggens tegn, hvor vi klipper/klistrer og laver hemmeligheder på stuerne. I alrummet står et juletræ, som alle børn er med til at pynte, med et stykke pynt medbragt hjemmefra. En gang om ugen holder vi adventssamling, hvor vi tænder lys i adventskransen og synger julesange.

Julefest

I starten af december afholder vi en julefest i Minimax, hvor børn, forældre og personale samles på stuerne til julehygge, julesange og æbleskiver. Vi slutter eftermiddagen af med at danse omkring juletræet på legepladsen, imens mørket falder på.