Traditioner

I Minimax har vi skabt nogle traditioner, der betyder meget for os.

Fødselsdage

Vi fejrer altid barnet, når det har fødselsdag, med sang. Forældre er velkomne til at tage en ting med f.eks frugt, slikkepinde, flødeboller, boller eller lignende med.

Når børnene har fødselsdag, fejrer vi det på stuen eller bliver inviteret hjem til fødselaren. Det kan enten være hele stuen eller en lille gruppe.

Vi holder fødselsdage mange gange om året, hvorfor vi fraråder at medbringe kage og lign. Vi har i perioder børn der slet ikke kan tåle farve- og tilsætningsstoffer m.m., og vi anbefaler, at I som forældre snakker med personalet inden.

Vi fejrer Minimax' fødselsdag den 1. april. Dette bliver som regel markeret med sang og lidt lækkert frugt el.lign.

Fastelavn

Traditionen tro holder vi fastelavn i Minimax med udklædning for dem, der har lyst. Børnene kommer som regel udklædt hjemmefra, og vi fejrer dagen med sang og hygge.

Påske

Når vi nærmer os påske, laver vi forskelligt påskeklip, som vi hænger op på stuen. Er vi heldige, får vi også besøg af påskeharen, der gemmer æg ude på legepladsen.

Store Plantedag

Vi afholder Store Plantedag i maj/juni, hvor hvert barn har en plante/blomst med, som vi sammen planter ude i krukker.

Legepladsdag

Hvert år har vi tradition for at holde en legepladsdag, hvor forældre og personale ved fælles hjælp får sat lidt skik på legepladsen og de ting, der trænger til en kærlig hånd. Alt foregår i roligt tempo, så der er tid til, at børnene kan være med til at feje, luge og ikke mindst køre med trillebøre.

Skt. Hans

Hvert år til Skt. Hans tænder vi bål på legepladsen. Hvis vejret tillader det, tilbereder vi et lille måltid.

Sommerfest

Vi holder en årlig sommerfest i juni, hvor børn, forældre og personale mødes til kaffe/te og hjemmebragt mad. Vi håber altid, at vejret er med os, så vi sammen kan nyde vores skønne legeplads i nogle gode timer.

Jul

Julemåneden står i hyggens tegn, hvor vi klipper/klistrer og laver hemmeligheder på stuerne. Vi laver julepynt til juletræet i fællesrummet og synger julesange. En gang om ugen får vi risengrød, og vi stiller lidt til nissen i håbet om, at han har spist det, når vi kommer næste morgen.

Julefest

I starten af december afholder vi en julefest i Minimax, hvor vi samles på stuerne til julehygge, julesange, gløgg og æbleskiver.