Skovtrolden

Skovtrolden er en vuggestuegruppe i Lindehuset. De har et direkte mobilnummer: 29 79 86 70, og her kan du også sende en sms til, hvis du har en besked til stuen.

Dagligdagen i vuggestuen

Vi er i fællesrummet til kl. 7.30. Der er mødt en voksen fra hver gruppe, og vi går på stuerne.

Kl. 7.30 - 10.30: leg og aktiviteter (planlagte eller spontane)

Kl. 10.30: Spisning

Kl. 11.00 - 12.00: Vi gør os klar til middagssøvnen.

Kl. 12.00 - 14.00: De fleste børn sover, mens de, der er oppe, hygger på stuen.

Kl. 14.00 - 14.30: Vi spiser eftermiddagsmad.

Kl. 14.30 - 16.00: Leg ude eller inde.

Kl. 16.00 - 16.45: De sidste vuggestuebørn samles i en af vuggestuegrupperne eller i fællesrummet.

Tidspunkterne er cirka tidspunkter.

Musik

I perioder har vi planlagte ugedage med musik og bevægelse. Vi synger dagligt på stuerne, når vi holder samling, men det sker ofte, at børnene selv finder sangbogen frem, og så er det spændende at finde den sang, de gerne vil synge.

Turdag

Vi lægger meget vægt på, at børnene kommer ud og oplever verden uden for vuggestuen.

Vi har fast turdag for hele stuen om tirsdagen, og vi går præcis kl. 8.45 for at komme langt omkring. Det er derfor vigtigt, at dit barn er her senest på dette tidspunkt, da det går ud over resten af børnegruppen, hvis vi skal vente på et barn, der er forsinket eller slet ikke dukker op.

Sovetider

På stuerne ved døren hænger en tavle, hvorpå vi skriver, hvornår jeres børn har sovet.

Farveltavle

Dette er for at orientere stuen om, hvornår barnet bliver hentet.

Såfremt du bliver mere end en halv time forsinket, vil det være en god ide at ringe, så vi kan vurdere, hvilke aktiviteter vi kan sætte barnet i gang med, og det kan også berolige personalet, så de ikke bliver i tvivl, om barnet bliver hentet.

Skiftetøj, bleer og evt. sut

På badeværelserne har børnene to kasser med deres navn på. I den ene skal der ligge skiftetøj, så barnet kan få skiftet tøj fra inderst til yderst, og i den anden skal der ligge medbragte almindelige bleer.

Bruger barnet sut medbringes en sådan. I skal selv sørge for renholdelse og udskiftning. Vi vil gerne have navn på og en ekstra sut i tøjkassen.

Kost i vuggestuen

Vi får varm mad fire dage om ugen og rugbrød en dag. Vi får frugt og grønt hver dag, og kosten er sund og varieret. Til et af måltiderne serveres mælk, og til det andet serveres vand. Der er kartofler og grøntsager til de mindste hver dag. Endvidere bruges så mange økologiske råvarer som muligt.

Vi følger Randers Kommunes kostplan for 0-6-årige børn i daginstitutioner. (Denne pjece kan ses i Lindehuset.)

Ugekostplanen hænger på tavlen ved stuerne.

Hvis dit barn skal havde diætmad, skal det være lægeligt begrundet.

Vuggestuen vil ikke være de første, som giver dit barn slik. (Her tænker vi foruden sukker også på farvestoffer). Derfor foreslår vi is, frugt eller lignende til fødselsdage.